Agata Lewandowska

Specjalista ds. żywienia człowieka, dietetyk

Specjalista ds. żywienia człowieka, dietetyk. Ukończyła studia z Dietetyki na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym (dawniej: Akademia Medyczna w Warszawie) oraz na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW. Jest również absolwentką podyplomowych studiów na kierunku Psychodietetyka w Szkole Wyższej Psychologii Społecznej. Posiada kwalifikacje i uprawnienia pedagogiczne.

Specjalizuje się przede wszystkim w komponowaniu skutecznych, smacznych i praktycznych diet odchudzających. Posiada doświadczenie w pracy z pacjentami cierpiącymi na zaburzenia hormonalne - zespół policystycznych jajników, schorzenia tarczycy (w tym choroba Hashimoto) i inne. Propaguje stosowanie diety śródziemnomorskiej jako sposobu na zdrowie, młodość i zgrabną sylwetkę. W kręgu jej zainteresowań leży także profilaktyka i dietoterapia miażdżycy, nadciśnienia i hipercholesterolemii.

Prywatnie miłośniczka Tatr, kotów, eksperymentalnego gotowania, jazdy konnej i dobrych kryminałów.

Obecnie przebywa na zwolnieniu lekarskim