Organizacja "dnia zdrowia"

Czy wiesz co zabiera Twój pracownik do pracy na lunch, co wypija i czy ma dobre warunki do zjedzenia w pracy? Może warto się zastanowić? Pamiętaj, zdrowy pracownik to wydajny i kreatywny pracownik.  To jakie ma nawyki żywieniowe,  rzutuje na jego zdrowie, odporność i efektywność w pracy a to pośrednio również na Twoje finanse.

Jeśli chcesz zainwestować w edukację żywieniową pracowników i zaproponować krótki wykład, pogadankę, indywidualne konsultacje z analizą składu ciała- jesteśmy do Twojej dyspozycji. Możemy zaproponować temat i formę spotkania, zadzwoń, jesteśmy elastyczni.

Coraz więcej firm decyduje się na „Dni Zdrowia”, które wspierają zdrowy styl życia pracowników oraz ich edukują. Chętnie angażujemy się w tego typu przedsięwzięcia przygotowując ofertę zarówno dostosowaną do potrzeb osób dorosłych jak i dzieci.

Nasz udział w „Dniach zdrowia” sprowadza się do różnych działań, między innymi:

  • Wykładach o różnorodnej tematyce, np. czytanie etykiet, jak żywić się w pracy,
  • przy organizacji zabaw i gier dla dzieci podczas pikników zdrowia, np. zabawa w układanie piramidy żywienia,
  • badaniach analizy składu ciała  (BIA z ang. Body Impedance Analysis) z użyciem analizatora dla wszystkich chętnych pracowników . Stosując metodę BIA można określić: zawartość tkanki tłuszczowej, beztłuszczowej masy ciała, stopień nawodnienia organizmu oraz jego podstawową przemianę materii.