Owady jadalne – moda czy coś więcej?

Czy warto jeść owady? Jak smakują? Czy są zdrowe? Od 1 stycznia 2018 roku możemy legalnie, bez żadnych obaw w Polsce sprzedawać owady i ich larwy w sklepach ze zdrową żywnością oraz w zwykłych sklepach spożywczych. Do tej pory na świecie sklasyfikowano około 2000 gatunków bezkręgowców, które są uznane za jadalne i spokojnie mogą gościć [...]

Czytaj dalej

Dieta w nadciśnieniu tętniczym – co jeść aby zapobiegać i leczyć?

24 stycznia 2018 roku, gościem Dzień Dobry Polsko w TVP1, była dietetyk: Ewa Sypnik- Pogorzelska i kardiolog: Piotr Gryglas  i opowiadali o wpływie diety na nadciśnienie! Czy dietą można leczyć nadciśnienie? Czy będąc w grupie ryzyka można mu zapobiec? Co jeść i na co zwrócić uwagę w swojej codziennej diecie? Zapraszamy zatem do krótkiej relacji [...]

Czytaj dalej
Przejdź do góry