Warzywa gotowane na parze-Bonduelle

Warzywa gotowane na parze

Rewolucyjna innowacja od Bonduelle: warzywa „Gotowane na parze”.

22 października 2013 roku odbyła się konferencja prasowa organizowana przez firmę Bonduelle. W miłej atmosferze Studia Kulinarnego- CookUp, razem z Pawłem Lorochem- prowadzącym, Dyrektorem Generalnym Bonduelle Plska S.A Romanem Czernickim, Dyrektor Marketingu -Anną Telakowiec, blogerem z Crust&Dust Adamem Gendźwiłłem oraz Ewą Sypnik- Pogorzelską- ekspertem do spraw żywienia z poradni Dietosfera,  rozmawialiśmy o walorach smakowych i odżywczych warzyw strączkowych oraz głównym bohaterze tego spotkania czyli nowym produkcie, który na polski rynek wprowadziła firma Bonduelle- warzywa „Gotowane na parze”.

Nowa seria warzyw Bonduelle to :

  • Smak i konsystencja warzyw przygotowanych w parowarze
  • Lepsza tekstura – warzywa są jędrne i świeże
  • Więcej minerałów niż w warzywach poddanych tradycyjnemu gotowaniu
  • Łatwość i szybkość w przygotowaniu – wystarczy je otworzyć, by cieszyć się ich smakiem i aromatem
  • I co najważniejsze: Nie wymagają namaczania i gotowania!!! Nasza ulubiona czerwona i biała fasolka czy soczewica są gotowe do spożycia zaraz po otwarciu.

Na koniec spotkania, razem z redaktorkami popularnych czasopism mieliśmy okazję spróbować pysznego humusu z cieciorki, burgerów z fasoli i różnych smacznych past z warzyw straczkowych ugotowanych na parze z nowej  oferty Bonduelle oraz ciepłych potraw przygotowanych przez Tomasza Szymańskiego- Kucharza firmy.