Zespół

Monika Stromkie-Złomaniec

Specjalista ds. żywienia człowieka, dietetyk

Specjalista ds. żywienia człowieka, dietetyk ze sportowym akcentem.Ukończyła dietetykę na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym i podyplomowe studia z zakresu żywienia i wspomagania dietetycznego w sporcie na Akademii Wychowania Fizycznego w Warszawie.

Doświadczenia z praktyk w warszawskich szpitalach, poradniach dietetycznych, Instytucie Żywności i Żywienia oraz z prywatnej działalności skutecznie zamienia na ubywające kilogramy i lepsze samopoczucie Pacjentów.

Mama, która we współpracy z firmami zajmującymi się produkcją żywności dla niemowląt i małych dzieci pomaga na forach odnaleźć się w gąszczu zagadnień związanych z żywieniem najmłodszych. Zajmuje się także bilansowaniem diet dla osób chorych, m.in z nadciśnieniem, podwyższonym cholesterolem, z zaburzeniami hormonalnymi oraz chorobami tarczycy (w tym Hasimoto).

Uważa, że nowatorskie podejście do diety pozytywnie motywuje do jej stosowania. Dlatego nie boi się nowości kulinarnych i niebanalnych składników w swoich potrawach. Inspiracji szuka w wiosennym ogrodzie, codziennym życiu i na niezliczonych stronach internetowych, które weryfikuje posługując się zdobytą w zawodzie dietetyka wiedzą.

Przyjmuje w placówce na Al. Jana Pawła II.

Agata Lewandowska

Specjalista ds. żywienia człowieka, dietetyk

Specjalista ds. żywienia człowieka, dietetyk. Ukończyła studia z Dietetyki na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym (dawniej: Akademia Medyczna w Warszawie) oraz na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW. Jest również absolwentką podyplomowych studiów na kierunku Psychodietetyka w Szkole Wyższej Psychologii Społecznej. Posiada kwalifikacje i uprawnienia pedagogiczne.

Specjalizuje się przede wszystkim w komponowaniu skutecznych, smacznych i praktycznych diet odchudzających. Posiada doświadczenie w pracy z pacjentami cierpiącymi na zaburzenia hormonalne - zespół policystycznych jajników, schorzenia tarczycy (w tym choroba Hashimoto) i inne. Propaguje stosowanie diety śródziemnomorskiej jako sposobu na zdrowie, młodość i zgrabną sylwetkę. W kręgu jej zainteresowań leży także profilaktyka i dietoterapia miażdżycy, nadciśnienia i hipercholesterolemii.

Prywatnie miłośniczka Tatr, kotów, eksperymentalnego gotowania, jazdy konnej i dobrych kryminałów.

Obecnie przebywa na zwolnieniu lekarskim

 

Magdalena Czyrynda-Koleda

Specjalista ds. żywienia człowieka, dietetyk

Specjalista ds. żywienia człowieka, dietetyk. Absolwentka SGGW na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji. Ciepła, kompetentna osoba, która stara się zrozumieć oczekiwania i potrzeby każdego pacjenta.

Swoje umiejętności merytoryczne i praktyczne doskonaliła będąc jeszcze studentką. W szpitalu MSWiA brała udział w badaniach stanu odżywienia i sposobu żywienia osób z dyspepsją. Dzięki temu zdobyła szerokie doświadczenie w przeprowadzaniu skutecznych terapii żywieniowych u pacjentów z chorobami przewodu pokarmowego. Skończyła także psychodietetykę. Zapalona miłośniczka tańca towarzyskiego, kryminałów i sztuki kulinarnej.

Przyjmuje w placówce na Al. Jana Pawła II

 

Ewa Sypnik-Pogorzelska

Właściciel Specjalista ds. żywienia człowieka, dietetyk

Specjalista ds. żywienia człowieka, dietetyk. Doskonała specjalistka z zakresu nauki o żywieniu człowieka, absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie. Od 2001 roku pomaga pacjentom jako dietetyk.

Karierę zawodową zaczęła już na studiach w jednej z warszawskich poradni dietetycznych. Pracę magisterską poświęciła badaniom na temat wpływu i skuteczności terapii żywieniowej wśród pacjentów odchudzających się, z nadwagą lub otyłością. Jej domeną jest nowoczesne, zdrowe żywienie. Specjalizuje się w opiece nad osobami aktywnie uprawiającymi sport oraz kobietami ciężarnymi i karmiącymi. Zajmuje się także dietoterapią schorzeń endokrynologicznych, w tym problemów z tarczycą (choroba Hashimoto, nadczynność i  niedoczynność tarczycy).

Prywatnie eksperymentuje w kuchni, uwielbia tańczyć i marzy o podróży do Indii. Mama przedszkolaka Michała :)

Przyjmuje w poradni na Al. Jana Pawła II.

Magdalena Jarzynka

Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska

Właściciel Specjalista ds. żywienia człowieka, dietetyk

Specjalista ds. żywienia człowieka, dietetyk. Ekspert z zakresu dietetyki (ukończone studia na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW), posiada także uprawnienia pedagogiczne (ukończone równolegle Studium Pedagogiczne SGGW).

Osoba energiczna i otwarta. Ma kilkunastoletnie doświadczenie w pracy z pacjentami i komponowaniu diet. Specjalizuje się w dietoprofilaktyce, dietoterapii dzieci i młodzieży, a także zajmuje się Pacjentami z zaburzeniami endokrynologicznymi (np. choroby tarczycy). Świetnie sprawdza się jako autorka szkoleń, wykładów i prelekcji.

W wolnych chwilach podróżuje. Jeśli nie może wyjechać, to tańczy flamenco i zumbę lub nałogowo ogląda filmy. Bardzo lubi kolor zielony.

Przyjmuje w poradni na Al. Jana Pawła II.