E-book o odporności- teoria i przepisy.

39,90 

Ewa Sypnik- Pogorzelska, Magdalena Jarzynka- Jendrzejewska, Ewa Białecka

Przed Wami kolejny edukacyjny i ważny e-book. Tym razem dwa w jednym dlatego, że jeden nie istnieje bez drugiego. Pamiętajcie, każda zdobyta wiedza jest niczym jeśli nie wykorzystamy jej w codziennym życiu.

Zatem, dwa e-booki:

ODPORNOŚĆ – Kompendium wiedzy o wzmacnianiu naturalnej bariery ochronnej organizmu.

PRZEPIŚNIK – Przepisy na dania pomocne w wzmacnianiu naturalnej bariery ochronnej organizmu.

Układ odpornościowy każdego człowieka spełnia ogrom funkcji, dzięki którym jesteśmy w stanie walczyć z każdym „wrogiem”, który nieproszony wtargnie do naszego organizmu. W dbaniu o odporność nie tylko pomaga Nam odpowiednia regeneracja, sen, ograniczenie stresu, czy odpowiednia ilość aktywności fizycznej, ale także wiele składników, które możemy znaleźć w produktach spożywczych. Kluczowa jest umiejętność prawidłowego zbilansowania codziennego jadłospisu, aby układ immunologiczny (ale też inne procesy zachodzące w organizmie) był w stanie odpowiednio pracować.

Poniżej znajdziecie wiele przepisów, które z pewnością pomogą każdemu z Was w poprawieniu funkcjonowania układu odpornościowego, ale także przyczynią się do zmiany nawyków żywieniowych na dłuższy czas! Sami zobaczcie, jakie to proste i przyjemne!

Opis

BUDOWANIE ODPORNOŚCI TO PROCES DŁUGOTRWAŁY, WYMAGAJĄCY WPROWADZENIA WIELU CZYNNIKÓW. PAMIĘTAJCIE JEDNAK, ŻE ODPOWIEDNIA TROSKA O ZDROWIE TO INWESTYCJA NA CAŁE ŻYCIE!

W ebooku znajdziesz 28 przepisów na między innymi:

  1. Złote mleko.
  2. Syrop z cebuli.
  3. Syrop z chrzanu.
  4. Szoty odpornościowe na bazie kurkumy i imbiru.
  5. Szoty odpornościowe na bazie natki pietruszki.
  6. Zielone koktajle sirtuinowe.
  7. I mnóstwo kolorowych antyoksydacyjnych miksów i koktajli pełnych smaku i zdrowia.

 

Może spodoba się również…

Przejdź do góry